13 nädalat ja 3 kuud!

Ongi nii täpselt, samal kuupäeval! Homsest hakkab 14. nädal jooksma.

Ma olen 3 kuud ema olnud! Ja see väike jalgade ja käte ja peaga tegelane hingab ja liigutab siin meiega koos. Ta teeb häält ja temast tuleb välja päris kakat ja ta sööb minu seest ja sellest piisab! Imeline! 
Ma suudan talle pakkuda elu. 
Ja ta paistab seda nautivat.

Uni on meil nüüd nii vaikne, et mees ütles - ma ei pane tähelegi, kas sa vahepeal ärkad ja söödad ka? 

Gaase enam pole olnud, puuksud ainult, ja nendega saab ise hakkama. Krooksub käigu pealt pisikesi krookse, suuremad tulevad püstises asendis endiselt ning ka kõhutades.

Tervise osas veel, et väsinult hakkab luksuma ja silmi hõõruma. Tatti, mis tuleb välja mullidena, ajab endale kurku ja siis köhib. Ja tatti tuleb meeletus koguses. Abiks Maie ilarätid.
Aevastab ka üsna tihti, sageli piima lendab siis igas suunas.
Ei tea, kas palavaga, aga paar viimast päeva on ka selline seeditud piim välja tulnud.

Laliseb korralikult. Täitsa reaalne hääleke. Ootan pingeliselt naermist! Pisikese lõkerduse sain ühe korra ainult kõhu peale puristades, aga see oli ka kõik. Naeruhakatus on igatahes olemas.

Haarab endale sümpaatseid pehmeid esemeid - kaisukas ja piiksuv jänes. Pisikesemad meeldivad rohkem kui suured. Lobiseb nendega hea meelega. Palju vähem huvitavad kõrinad, mille pihku pistmisel neid veidi hoiab, aga ei saa aru, et ta ise liigutamisega häält saab teha nendega.

Üldiselt on kuidagi rahulikum. Kannatamatuks muutub selili olles. Mängukaar ei ole enam nii hirmus, eriti kui piiksuvaid jäneseid seal küljes on.

Kõhutab korrailikult ja eelistab isegi kõhuli olla, aga see on korralik trenn - peale 15 minutit hingeldab ja vigiseb. Siis vahepeal sülle ja uuesti kõhuli. Peamine lemmik selles asendis on endiselt peegel, hoolega vaatab ka mähkmelapipakki, mis on kontrastsete värvidega.

Päevarütm on selline, et hommikul üles ja siis kõige parem tuju lapsel. Natuke mängime, siis ma söön ja tema ka, saabub mikrouni, mida kasutan dušiks, nõudepesuks või arvutis olemiseks. Siis jutustame - ta on peale seda und nõus 10 mintsa olema poolistuvas asendis diivanil, seejärel muutub kannatamatuks.
Päeval teeme, mis pähe tuleb ja kuidas uni ja söök annavad - käime külas, võimlemas või õues (linas). Nüüd, kui ma olen osavam rinna andja, siis ma enam ei pelga ka pikemaid käike. Suvel veel parem, saan koos lapsega ka pargis mõne uinaku teha kui vaja :) Nii maja kõrval kui pargis al fresco ka rind antud, on nõus sööma küll, kui päike silma ei paista!
Õhtune rahulik aeg hakkab 7-8 paiku ja siis 9-10 paiku unele. Tissiga ikka.

Autosõitu katsetasime sel nädalal uue tooliga, see sobiski (vist asendi või materjali?) tõttu paremini, või oli tuju hea. Nii et enam ei pelga autosõitu.
Vankrisõiduga pean nüüd ka takistused ületama - eks kaabin selle jälle välja ükspäev, kui on jalutamise ilm.
Praeguse seisuga on lina parim transpordivahend, lühike maa kuni 500m sobib ka süles lihtsalt.

Ma ise tunnen, et sotsialiseerumine on kõige parem ravi igasuguse masenduse ja rutiini vältimiseks: ise kusagile minek, sõprade külla kutsumine ja nt beebikino. Täiesti kannatab käia väljas söömas, mis on vaheldus igapäevasele küsimusele mida, millal ja kuidas süüa teha :D Kilod ja välimus mind hetkel veel ei huvita, küllap see faas ka saabub!

Käisime täna (sünnipäeva päeval) ka arstil, kus saime penta 1 ja rota 2 vaktsiinid. 
Poja tehnoandmed:
Kaal 5005 (2k 4555, 1k 3790, koju 3214, sünd 3452)
Pikkus 59cm (2k 56, 1k 53,5, sünd 51,5) 
Pea 42cm (2k 41, 1k 38, sünd 35)
Riiete suurus 56/62.

100% RP laps! Tips tops mops!


Järgmised andmed jälle 4 kuu pealt :) 
Ma nüüd rohkem nädalate kaupa ei jõua asju üles tähendada - juba viimased kaks ongi üksteise otsa jooksnud ja näen, et lapsega rohkelt tegemist, mitte ei õnnestu arvutisse saada nii tihti!

No comments:

Post a Comment