Kaheksa nädalat

 ...ehk päevad täis päikest ja vihma, piima ja kakat 👶🏼🍼💩🌞🌧💥

Meil täitus 8 nädalat. Laps kasvab ulmelise kiirusega, kuigi on ikka pisike veel. Kõrvaltvaatajal on raske hinnata, kui vana ta on. Eks tulevikus on endalgi. Nii et iga foto peabki olema kuupäevaga, eriti need, mis välja prinditud. 

Gaasiralli kestab ja võiks öelda, et möödunud nädal on nagu eriti raske olnud - poja pani mind proovile nii öösel kui päeval, nii gaaside kui söömisega. Eks põhiline, mida see õpetab, on kannatlikkus. Et mõni asi ei lahenegi nipsust rohu, liigutuse või rääkimisega, vaid vajab aega. Näiteks lapse rahunemine, uinumine jne. Ja kannatlikkust läheb vaja eelkõige selle jaoks, et saaks aru: enam ei ole tempo magnifico enda järgi, nüüd on tempo lento ehk del niño… 

Magamisega on meil nii et tiss aitab unele või siis väga suur üleväsimus. Muidu uinub süles ja kussutades. Meie kaisus ja sööb 2-4x öösel. Niisama pikali pannes jutustab mõnda aega ja siis hakkab nutma. Me ei räägi vigisemisest, mis viib unele, vaid röökimisest.

Kaka on siis gaasidega koormatud. Wiggling lapsuke kaisus on täiesti tavaline. Nutab gaasivaludes ja rohuks on meil Colinox, kuid ainult vajadusel, mitte kogu aeg. Mina joon päevas umbes 2 liitrit fenkoliteed.

Sööb vähemasti ilusti, küll tõesti tihti (12x ööp) ja seega ikka kosub ka - seda on nüüd juba ka kätel last kandes tunda, lisaks sellele, et riided on rohkem pingul, varrukad parajad või lühikesed. Rinnast tuleb piima ka, ma pole muidugi suur pumpaja olnud, nii et varuks mul midagi pole.

Areng: reageerib helidele, koogab korralikult, jälgib juba mingeid asju, näiteks täna näppude liikumist turvahälli kaarel vasakult paremale - seega võib hakata neid mängukanne igale poole riputama! Väike DIY projekt emmele ;) 
Rutiini pole endiselt - ehk vaid see et liiga vara me ei tõuse :)

Sotsiaalsed sündmused: käisime loomaaias beebigrupi liikmetega, näitasime kontoris näo ära seoses vanemapuhkuse avaldusega, ja käisime esimest korda beebikinos :)

Tähtis: lapsuke sai kätte oma dokumendid!


See nädal on kannatuse proovilepaneku nädal niisiis.

No comments:

Post a Comment