Minu ööpäev

Päev on ühikutes - 15 minuti kaupa enamasti planeerin asju sh tegevused lapsega ja need, mis ta laseb mul teha või kui ta mehe süles on nt.
Esimene äratus täna oli pool 8 ja andsin rinda - vasak rind piimapaisus, nii et oli hädasti vaja abi.
Siis unelesin ise kuni ca 9ni. Lapsega mängisin 1 ühik.Siis muutub ta virilaks. Mängimine on nii, et ta on mu põlvedel, tegeleme krooksudega, ma pildistan teda õhtusteks muljeteks issile ja teistele, keda huvitab.
Mähkmevahetus 1 ühik, sest ta oli nõus olema tsentrifuugi ajal vaikselt pesumasina peal - sain hambad pestud, WCsse, 2 min dush ja täis pissitud bodi ära pestud, soengu pähe ja näo pestud ning lapse kaalutud (3910g). Toas tegin samal ajal akna lahti korraks, et oleks värskem.
Pool 10: veidi vigises juba. Kõndisime toas ringi ja telefon laadima samal ajal. Telefon on mu põhiline tööriist :D, sinna lähevad kirja kõik päevased tähtsad sündmused nagu uni, söök ja kaka.
Viitsin aega ükshaaval asju magamistuppa viies (ajakirjad, arvuti), laps süles. Valmistasin söögi ette ehk saiad rösti ja tõstsin suvalised söödavad asjad taldrikule. Korraks panin lapse käest, sest võid oli vaja määrida! Seda ma ei saanud rahus teha, poja andis teada, mis ta sellest arvas. Ehk et on ok, aga siis pean kisa taluma :D Tassisin söögi magamistuppa voodisse.
Tegin kohvi isegi, et kohe peale rinda juua. See kõik oli ka kiire 1 ühik. Aga muna praadimisest ja pudrust jäin unistama...
9:47 voodisse - laps juba täitsa viril; lootsin anda rinda ja et jääb magama ehk. Sõin mina ja sõi laps :D #glamuurneelu :D
Kuni 11ni ta magas rinna kõrval. See kokku 5 ühikut siis :D
Mängisime ja tegin pilti - 1 ühik. Siis 1 ühik kõndisime toas ringi: viisin nõud kööki kraanikaussi nt . Samal ajal vesi keema ja tegin kiiruga teed (joon seda külmana). Virin saabus.
Pool 12 uuesti rinna otsa (parem rind). Sõi umbes 15 min ja nüüd magab.
Samal ajal:
Vastasin töökõnele, postitasin Instagrami ja vastasin e-mailidele ning kirjutasin päeva kokkuvõtte :)
(Kell on 12:08)
Kell pool 3 lõpuks ärkas veidi pahaselt! Magas siis umbes 9 ühikut.
Vahepeal jõudsin ma kalkuleerida erinevaid kärutamismarsruute, lugeda blogisid, sorteerida ja kustutada mobiilist pilte, planeerida tegevusi kalendrisse jne.
Ma olin terve aeg ta kõrval, seega söönud ma pole. Võtsin sooja nutva beebi õlale, vahetasime mähkmed, beebi endiselt õlal, panin pesud kuivama (mõned lapse riided st), jõin pool liitrit vett, seejärel võtsin pool liitrit keefiri-maasikajogurti segu, 1 banaani ja kappasin jälle magamistuppa ning laotasin end laiali. Nüüd unistan, et saaks WCsse :D kuni järgmine ühik läbi saab #momlife
(Kell on 15:00)
Päeva teine pool kipub alati venima. Õue nagu ei lähe enam nii hilja ja laps on juba väsinum ka. Seega, peale rinda tuleb leida tegevust. Järgmine ühik oli täis krooksutamise "mängu" ehk tegime pilte jälle ja proovisime asendeid vahetada krooksu nimel.
Kuna ma püüan ikka arendada ka enda ema-oskusi, siia proovisin järgmiseks uues asendis rinda anda. Õnnestuski! Tea, kas alati viitsin ja jõuan, aga idee on selles, et saaks vajadusel kohvikus imetada, mitte ei pea kuskile pikali viskama.
Seejärel lapsuke tukastas jälle 10 mintsa ning läks teisele rinnale. Ja siis jäi magama tunnikeseks (mu kõrval jälle muidugi ning kindlasti ei näe ma seda ette). Siiski lasin tal magada 55 minutit ning siis sain 5 endale: WC ja koridoris vankri kontroll (tahtsin natuke lähemalt seda vaadata, enne kui reaalne olukord kuskil käes on). Muidugi hakkas siis monitori vahendusel laulupidu ja minu "vaba aeg" sai läbi. Jälle rinnale! Võtsin siis helistada sõbrannale ja seda kõnet katkestasid gaasid. Kuniks astus sisse Mees ja võttis ta sülle! Kõne oli nagunii läbi, seega nüüd sain võimaluse teha süüa ja kõpitseda veidi köögis ja siis ka ise ära süüa ilma kugistamata. Siis sain mähkmeid vahetada ja tagasi voodisse, kuhu mees tõi kohukest.
(Kell on 19:59)
Ülejäänud õhtu viibisin voodis enamjaolt, laps rinnal ja magama jäämas, peaaegu õnnestuski ning taustaks vaatan Must Love Dogs. Julgesin sõbrannale helistada, kui jutu katkestasid lapse gaasid ning kõne jätkus hiljem - siis kui mees suutis ta enda rinnal unele sättida. Sain ka nõud pesema panna, WCsse ja oma külma tee ära juua. Ja kui jälle gaas lapse äratas, siis tulingi voodisse, andsin rinda 22:30 ja nüüd ööuni!
(Kell on 23:01)
Kokku on laps maganud täna ca 14 tundi, söönud 14 korda ja vahetatud mähkmeid tal 4 korda!
Öösel ärkas 4 korda - esimene uni 3, teine 2, siis 1,5 ja lõpuks tunnike - pool 7 olime üleval suurte gaaside peale, nii et mees ka pakkus abi krooksutamisel (ma olin nii sodi ikka). Vahetasime mähkmed ja keerasime end teisele küljele ning siis magasime, vahepeal 2 gaasist äratust ja lohutuseks tissi. Paar minutit enne 9 ärkas (jälle gaasiga) ja võttis rinda. Siis nohisesime mõlemad, ärkasin telefonikõne peale - koristusfirma oli kohal kell 10, vaatasid korteri üle.
Ja jätsin lapse voodisse magama, lootsin, et piimaradar kohe tööle ei hakka ja viskasin öösärgi asemel midagi muud selga ja seejärel tegime korteri tuuri (meil on siin tõesti palju asju praegu), ja imede ime - laps ikka magab, nii et sain hommikusöögi teha ja nüüd söön Vaprate ja ilusate saatel (midagi ei saa aru, kes siin on?) ja raiskasin aega arvutis :D.
(Kell on 10:58)
Ööpäeva raport lõppenud peaaegu! Laps ärkas paar minutit peale seda, kui hõiskasin, et ta magab, ja siis jälle sõime - vahepeal sain ka dushi, arvuti ja telefoni laaditud!
Proovisin vahelduseks teist asendit söötmiseks (nn laid back, seda saab kohvikus ka kasutada). Ma eelistan seda vaid vasakul käel, paremal kuidagi ei õnnestu. Aga vähemalt saab hakkama!
Poja oli nõus tsillima umbes 5 minutit üksi diivanil, sain nõud pestud. Siis oli gaasiralli süles, vahetasime mähkme ja panin linasse magama - alguses ei õnnestunud, sest gaas kimbutas jälle. Aga täna kuulasime lisaks tuttavale R’n’B listile ka George Michaelit, nii et siis jäi magama. Sain nüüd pesud kokku voltida ja korra hinge tõmmata.
Lõpp!
(Kell on 13:59)

3 comments:

  1. Jumal küll see tekst on suurepärane rasestumisvastane vahend...
    Ainus lootus vist ongi see, et ta ei jää igavesti selliseks vaid kosub, kasvab ja annab Sulle asu ajapikku aina enam. Praegu selle loo põhjal jääb mulje küll, et mingi aja ongi ema täitsa ainult piima provaidiv ori. :) Aga vist Stockholmi sündroomiga, s.t oma pisikest ja pisut krimpsus orjapidajat armastatakse üleni ja piiritult? :D

    ReplyDelete
  2. No tõsi! Ahviarmastus ikka ;) Ja kui ttöl ei käi ja muid kohustusi pole, siis võib ära harjuda sellega :)

    ReplyDelete