Viiekuune põnn

Meie lapsel täitus 5 kuud 2 päeva tagasi! Jookseb 22. nädal. See on umbes pool sellest ajast, mis me teda kõhus ootasime! Panin poja ka kaalule, 2 nädalat tagasi käisime alles arstil, aga tundub juba oluliselt raskem olevat. Näitas 6.600 (õigemini 6720, aga varuga 6,6kg seega kindlalt täis).
Käimas on järjekordne kasvuspurt, mille raames laps ei maga hästi, magab eriti päeval ka vähem ning muudab jälle uneaegasid. See on muidugi kõik teada info, nii et ega eriti muretseda pole mõtet. Lähtun siis jälle lapsest - meie mõlema luksus. Siinjuures - kuna saan üle pika aja blogida, siis ta just praegu magas pikemalt kui tavaliselt - 2 tundi lausa järjest!
Viiendaks elukuuks poiss keerleb ja pöörleb mõlemat pidi - seljalt kõhule (3k1p) ja kõhult seljale (4k1n). Seega pean öösel aeg-ajalt andma talle "võimlemisminutid", et ta saaks ärganuna demo teha, kuidas see kõik käib. Ühesõnaga, ammu juba enam ei julge jätta voodisse, kui just barrikaade ette ei keera. See, et ta kellaosutit (vastupäeva) teeb, on vist ka juba üsna loogiline.
Iseseisvalt veel ei istu - kuigi soovib! Minu süles nõustub olema mitte taha, vaid ette kallutatult. Kahjuks enda lihased tal veel seda kõike ei kannata, seega ma väga tihti ei luba!
Lemmiktegevus on veel puristamine ja puhumine. See viimane nii hästi välja ei tule.
Sööb endiselt rinnapiima ning hetkel veel lisa pole andnud. On näha küll, et poiss on huviline ning ilavabrik töötab kenasti, kui me miskit maitsvat sööme.
Väike samm edasi kasvus oli ka see, et lõpuks oleme nr 2 mähkmetest väljas ja kasutame nr 3. See pole küll kellelegi teisele oluline info, aga nii meelespeaks. Muide mähkmetest rääkides, siis ma ei ole teinud seda statistikat, et kui palju kuus kulub selle peale. Ma pole märganud, et see mind tapnud oleks, seega, mitte väga kallis ühesõnaga. Usun, et 3-4 nr 1 pakki (Libero), 5-6 nr 2 (Huggies Elite Soft) suurt pakki ostsime. Viimase, nr 3 satsi ehk 3 pk (Pampers), ostsin ka ette ära soodsama hinnaga, vaatame, millal jälle peab ostma. Aga ühesõnaga vaatan nüüd, palju kulub.
Juuksetutt on peas alles jäänud, ülejäänud beebijuuksed ära kulunud!
Sünnipäevaks tegin poisile ka oma Instagrami konto (minu Youtube kanalis on tal oma list juba sünnist saati). Sellised moodsad lood siis.
Nüüd on paar kuud huvitavat, aga rasket aega. Esiteks, ta ei viitsi enam kaua olla pikali, kuna maailm on huvitav. Aga veel ei istu ka. Seega, tuleb tassida! Teiseks, saame alustada "päris" toidu söömisega. No ei jõua oodata seda esimest korda, siis ilmselt käed lausa värisevad mul! 

No comments:

Post a Comment